انواع فرکانس های موبایل
در ایران انواع فرکانس های موبایل مختلف که بهواسطه انها، سرویس های مکالمه و اینترنت به کاربران ارایه میشود وجود دارد . باندهایی شامل 900 – 1800و یا dcs و همینطور باندهای 3G و LTE
باند GSM
شبکههای GSM در تعدادی از دامنههای حامل فرکانسهای مختلف عمل میکنند. با عملکرد اکثر شبکههای 2G GSM در باندهای۹۰۰ مگاهرتز یا ۱۸۰۰ مگاهرتز است. که این باند کاملاً اختصاص داده شده بود. باندهای ۸۵۰ مگاهرتز و ۱۹۰۰ مگاهرتز در عوض استفاده شد. در موارد نادری باندهای فرکانس ۴۰۰ و ۴۵۰ مگاهرتز در برخی از کشورها اختصاص یافت چرا که آنها قبلاً برای سیستم نسل اول مورد استفاده قرار گرفته بودند.
باند DCS
این باند که شامل بازه فرکانسی 1710-1880 مگا هرتز میباشد و در ایران بعنوان باند ذخیره جهت برقراری مکالمه بکارگیری میشود و بواسطه این باند ، اپراتورهای ایرانسل و همراه اول و رایتل ، اقدام به ارایه اینترنت نسل چهار خود میکنند .
باند 3G
باند تریجی در ایران جهت برقراری تماس و مکالمه بر روی بازه فرکانسی 2110-21170 مگا هرتز هستند . این بازه مورد مصرف اپراتورهای رایتل جهت ارایه سرویس مکالمه ، همراه اول برای نسل سوم و همینطور اپراتور ایرانسل جهت ارایه مکالمه و نسل سوم شبکه اینترنت است .
باند LTE
ایرانسل اولین اپراتوری بود که نسل چهارم اینترنت را در ایران ارایه نمود . این شبکه در بازه فرکانسی باند 1800 و 2600 مگاهرتز ارایه میگردد ، برای نمونه همراه اول در باند سوم و در بازه 1800 مگاهرتز و باند 7 در بازه 2600 جهت استفاده نسل چهارم است . همچنین شرکت خدمات ارتباطی رایتل ، از بازه فرکانسی باند 1800 و باند سه برای ارسال نسل چهارم خود استفاده مینماید.
نکته نهایی فرکانس های موبایل
برای اینکه بتوانیم در یک محیط از یک تقویت کننده موبایل استفاده کنیم و تمامی باندهای موبایل مورد نظر کاربر است ، میتوان از تقویت کننده های فول باند آنتن موبایل جهت آنتن دهی بهره برد .